Nowe smaki, połączenia, tekstury i konsystencje. Na tym skupimy się na warsztacie zdrowych słodkości.. Czeka na Was kilka prostych przepisów i cała masa inspiracji. Receptury są na tyle uniwersalne, że mogą być bazą do przygotowania również innych, bezglutenowych wypieków. Jakich? O tym opowiemy na warsztacie. Serdecznie zapraszamy!
Podczas warsztatów dowiecie się, jak przygotować wiele różnych przepisów, m.in. domowy krem czekoladowo-orzechowy, serniczki na zimno z nerkowców, batony mocy, cake sicles z masłem orzechowym w gorzkiej czekoladzie, cake popsy z owocami liofilizowanymi w białej, wegańskiej czekoladzie oraz kruche babeczki na spodzie z nerkowców i ze śmietanką kokosową oraz energetyczne koktajle warzywno-owocowe. Wszystkie te przepisy są wegańskie, bezglutenowe i nie zawierają białego cukru.
Na warsztatach dowiecie się:
– które mleko kokosowe jest najlepsze do zrobienia bitej śmietany,
– jakich zastępników cukru używać,
– co zrobić, by ciasto było puszyste,
– które mąki są niezbędne w kuchni bezglutenowej oraz jak sprytnie przemycić strączki,
– zyskacie uniwersalne przepisy m.in. na kruche ciasto bezglutenowe,
– doświadczycie konsystencji, struktur ciast, a także docelowych smaków, dzięki czemu przygotowanie zdrowych i pysznych słodkości stanie się o wiele prostsze!
Zapewniamy:
przepiśnik dla każdego uczestnika (skrypt zawierający informacje nt. zdrowego odżywiania oraz przepisy na dania wykonywane podczas warsztatów, dostaniesz go w wersji papierowej oraz elektronicznej);
potrzebny sprzęt, naczynia, sztućce itp. (wszystkie produkty spożywcze, sprzęty, fartuszki czekają na miejscu, ty zabierz ze sobą ciekawość i uśmiech;
kawę, herbatę, energetycznie koktajle;
swobodną i radosną atmosferę podczas warsztatów
gotowe słodkości każdy z uczestników może zapakować i wziąć do domu
Warsztaty poprowadzą:
Paulina Kawa-Zięba – trenerka zdrowia, coach zdrowia. Tworzy roślinne przepisy kulinarne od 10 lat. Jest autorką eBooka „W podróży do zdrowia”. Absolwentka stażu klinicznego w Szpitalu Medycyny Integracyjnej prowincji Hunan w Chinach. Występuje jako ekspert w programach telewizyjnych oraz radiowych. Każdego dnia propaguje świadomą profilaktykę zdrowia i zdrowy styl życia. Swoje przepisy na zdrowe życie umieszcza na swoich social mediach IG @kawawpodrozy oraz na autorskim blogu: www.liferoots.pl
Monika Małkowska – z zawodu grafik, z zamiłowania cukiernik. Tworzy słodkie dzieła sztuki, które pozwalają jej na artystyczne wyrażenie siebie. Jej słodkości charakteryzują się przemyślanymi elementami, tworząc w ten sposób spójną kompozycję wizualną. Ma przyjemność gościć w programie “Pytanie na śniadanie” jako ekspert cukierniczy dzieląc się swoimi wypiekami. Prowadzi profil na Instagramie @slodkapanipl.
KIEDY? 11 marca 2023 | 9:00-13:00
ILOŚĆ UCZESTNIKÓW: 12 osób
ZAPISY:
Zapraszamy do kontaktu:
Paulina: paulinakawazieba@gmail.com
Monika: malkowskamonika93@gmail.com
KOSZT:
400 zł /os
350 zł /os do 26.02.2023