Koktajl jagodowy
1 września 2016
Gimnastyka śmiechu na Targach Śniadaniowych w Warszawie
26 września 2016
Pokaż wszystko

Ciastka z czerwonej fasoli

Poniżej propozycja na prawdziwe czekoladowe ciastka bez jajek, mąki pszennej, masła ani margaryny! Jak dla mnie smakują rewelacyjnie 😉

Składniki:

  • 1 i pół szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 3-4 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 100 ml wody lub mleka roślinnego
  • 3 łyżki kakao
  • migdały, czekolada gorzka lub nerkowce do wyboru

Przygotowanie:

  1. Ugotowaną fasolę i kakao wrzuć do dużej miski i zmiksuj na gładką masę
  2. Dodaj masło orzechowe, siemię lniane, mleko roślinne i ponownie zmiksuj, odstaw ciasto na 10 minut, by siemię lniane wchłonęło mleko
  3. Następnie dodaj posiekane kawałki swoich ulubionych bakalii
  4. Piekarnik nastaw na 180 stopni, a na blasze do pieczenia wyłożonej papierem nakładaj dużą łyżką ciastka
  5. Ciastka powinny piec się około 20-30 minut

 

 

ciasteczka-z-fasoli-czerwonej ciasteczka-z-fasoli-czerwonej2

Dodaj komentarz