Placuszki z banana i płatków owsianych
3 sierpnia 2016Pierwsze spotkanie Klubu Świadomego Życia
25 sierpnia 2016
Składniki:
- 2 szklanki surowych, startych buraków
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- ½ szklanki słonecznika
- 1/3 szklanki sezamu
- 1 duża cebula
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 2-3 ząbki czosnku
- Olej kokosowy
- Sól, pieprz, kurkuma, chili, słodka papryka
- Natka pietruszki
Przygotowanie:
- Gotuję kaszę jaglaną
- Obieram buraki i ścieram je na grubej tarce i wrzucam do dużej miski
- Kroję drobno cebulkę i wrzucam do miski
- Dodaję ziarna słonecznika i sezamu do miski (czasami je lekko podprażam na patelni)
- Dodaję siemię lniane, czosnek, przyprawy i natkę pietruszki, następnie mieszam wszystko
- Burgery formuję w dłoniach w duże, płaskie placki i obtaczam w ziarnach sezamu
- Rozkładam na blaszce natłuszczonej olejem kokosowym
- Piekę ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni
2 Komentarze
Zrobiłam/ przepyszne !!!
super! cieszę się bardzo 🙂