Joga śmiechu na Targach Śniadaniowych w Warszawie
26 września 2016
Pasta z awokado
28 września 2016
Pokaż wszystko

Pasta z ciecierzycy ze szpinakiem

Dzisiaj przyszedł czas na rewelacyjną przekąskę. Pastę z ciecierzycy możemy podać razem z warzywami 🙂 Chciałabym Was zaprosić na kanał YouTube Polskiej Akademii Zdrowia, gdzie pokazuję jak przygotować zdrowe pasty w przepięknym krajobrazie bieszczadzkim.

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 3-4 garści szpinaku
  • sól, pieprz, czosnek, zioła

Przygotowanie:

  1. Szpinak duszę przez kilka minut
  2. Wrzucam szpinak do dużej miski, dodaję ciecierzycę i przyprawy i miksuję na gładką masę

Czasami zdarza się, że masa jest zbyt gęsta, wtedy dodaję trochę wody w której gotowałam ciecierzycę.

Smacznego!

pasta-ciecierzyca2 pasta-ciecierzyca3 pasta-ciecierzyca6

Dodaj komentarz