Pasta z ciecierzycy ze szpinakiem
27 września 2016
Pasta z papryki i cukinii
29 września 2016
Pokaż wszystko

Pasta z awokado

Awokado jest bardzo zdrowym owocem! Posiada nienasycone kwasy tłuszczowe. Owoce te zawierają duże ilości potasu (więcej niż w bananach), kwas foliowy a także witaminy A, C, E, K i witaminy z grupy B. Awokado działa korzystnie w obniżeniu ciśnienia kwi i złego cholesterolu oraz jest silnym antyoksydantem. Działa przeciwzapalnie. Zapraszam Was dzisiaj do wypróbowania bardzo prostej w przygotowaniu pasty do chleba. Możesz ja przygotować w wersji podstawowej lub w wersji rozszerzonej.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • sok z połowy cytryny
  • sól (ja dodałam himalajską), pieprz
  • w wersji rozszerzonej dodaję świeże zioła, paprykę, czosnek, cebulkę lub inne warzywa

Przygotowanie:

  1. wrzucam wszystko do jednej miski i miksuję lub ugniatam widelcem i gotowe 😉

Prawda, że szybko? Smacznego! Ja zajadałam pastę razem z pięknym widokiem na Połoniny 🙂

pasta-awokado pasta-awokado3  pasta-awokado5 pasta-awokado2pasta-ciecierzyca5

Dodaj komentarz