Pasta z awokado
28 września 2016
Mleko roślinne
1 października 2016
Pokaż wszystko

Pasta z papryki i cukinii

Często zmieniając swoje nawyki żywieniowe zastanawiamy się czym zamienić masło i wędlinę. Mam dla Ciebie rozwiązanie! Pastę z papryki i cukinii, którą możemy również modyfikować poprzez dodanie warzywa które lubimy lub przyprawiając ją za każdym razem inaczej.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • garść orzechów włoskich
  • garść pestek z dyni i słonecznika
  • przyprawy według uznania
  • łyżka wody

Przygotowanie:

  1. Orzechy i pestki moczę przez kilka godzin
  2. Następnie odlewam wodę, dodaję do miski pokrojoną drobno cukinię, paprykę oraz przyprawy i blenduję na gładką masę
  3. Dodaję łyżkę wody, aby konsystencja była puszysta i łatwa do smarowania

Taka pasta najlepiej smakuje oczywiście z chlebem pieczonym w domu do czego zachęcam 🙂

pasta-cukinia2pasta-awokado6 pasta-ciecierzyca4

 

Dodaj komentarz