Kiedy mój dzień zaczyna się od placuszków bananowych to dostaje dodatkowej energii do działania 🥞🥝💪 Uwielbiam placuszki i wszelkiego rodzaju naleśniki 🤩
Zostawiam Wam dzisiaj przepis na placki które nie mają mleka ani glutenu 🙂
Składniki na około 11-12 sztuk:
✅3 dojrzałe banany
✅2 jajka
✅125 g mąki ryżowej (5 łyżek)
✅1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
✅olej kokosowy do smażenia
✅ulubione dodatki – u mnie dziś syrop z agawy, kiwi i orzechy laskowe 👌
Przygotowanie:
1. Banany rozgniotłam widelcem.
2. Jajka roztrzepałam z mąką ryżową i proszkiem do pieczenia i na koniec dodałam banany i całość wymieszałam.
3. Smażyłam placuszki na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością oleju kokosowego (tylko posmarowałam nim patelnie)
Smacznego Kochani!! 🍌🥝🥞 A co wy lubicie najbardziej na śniadanie? 🙂