Warsztaty kulinarne we Frysztaku
27 października 2017Ten pierwszy raz
7 listopada 2017
Jest tu ktoś kto lubi naleśniki?
Dzisiaj mam dla Ciebie propozycję bezglutenowych naleśników których głównym składnikiem jest mąka jaglana. Naleśniki można zjeść z różnymi dodatkami. Tym razem wybrałam słodką wersje i podałam je z gorzką czekoladą, masłem orzechowym i bananami. Wypróbuj przepis i koniecznie daj znać jak Ci smakują takie naleśniki 😉
Składniki:
-
szklanka mąki jaglanej
-
szklanka mleka roślinnego lub wody
-
2 jajka
-
olej kokosowy do smażenia
-
do podania ulubione dodatki
Przygotowanie:
-
Mąkę, mleko i jajka wrzuciłam do jednej miski, wszystko wymieszałam na gładką masę (można użyć do tego trzepaczki lub blendera) i odstawiłam na 15-20 minut.
-
Smażyłam na oleju kokosowym. Przed każdym nałożeniem ciasta na patelnie mieszałam ciasto.
Smacznego!
Paulina Kawa Zięba
